torsdag 14 juli 2016

Stekt rödspätta med stuvad mangold, färskpotatis och zucchini

Mangold är en grönsak som man inte äter så ofta, inte jag i alla fall. Men den är ju jättegod! Påminner lite om spenat, fast godare och dessutom supernyttig! Den innehåller nämligen mängder av näringsämnen, och sägs skydda ögonen, stärka skelettet och motverka deppighet..!
Jag stuvade den och åt som tillbehör till stekt rödspätta, så himla gott! Kan vara bland det godaste jag lagat...

Mangoldröra
till 2 port. behövs

200 g sköljd mangold
1 liten vitlöksklyfta
ca 1 tsk timjan
olivolja
1 -1½ dl creme fraiche
salt o peppar

Hacka stjälkarna i småbitar, och skär bladen i mindre bitar. Häll en lite vatten i botten på en kastrull, lägg först i stjälkarna och sen bladen över. Täck med lock och sätt på ganska hög värme och låt allt "smälta" ihop.
Ta i hackad vitlök, olivolja och timjan, rör i creme fraichen och låt koka ihop till en sås. Krydda med salt o peppar. Späd med mera creme fraiche om det behövs.

Rödspätta
Fileerna vänds i ägg och panko ströbröd som kryddats med peppar och salt. Stek dem långsamt på svag värme i smör.

Squash
skivas, saltas och steks i olivolja så de blir mjuka och lätt brunbrända.

Koka (färsk)potatis med dill, strö sen nyklippt dill över potatisen när den är klar.

Citronklyftor är gott att ha till.
Servera ett gott vitt vin till.
Ät och njut!




Inga kommentarer: