onsdag 2 februari 2011

Ansjovis och prästostbakad hälleflundra


Fisk är fantastiskt! Har ni smakat hälleflundra nån gång? Mmmm, så himla gott!!! Pröva det här, inte särskilt svårt att göra men smakar lyxigt gott!
4 port.

600 g skinnfri hälleflundrafilé

Överbak:
50 g ansjovis
50g riven prästost
50 g smör
½ dl ströbröd

Dressing:
2 st äggulor
1 msk skånsk senap
25 g ansjovis
1 klyfta vitlök
2 msk crème fraiche
2 dl rapsolja

Sallad:
1 huvud romansallad
½ rödlök
1 ask röda cocktailtomater
3 skivor formbröd
2 msk dl hackad dill
2msk matolja

Överbak:
Finhacka ansjovisen och blanda alla ingredienser i det rumstempererade smöret till en jämn smet.
Lägg sedan ett lager på hälleflundrafilén, ungefär som när man griljerar en julskinka.
Baka hälleflundran på 200° i ca 15-20 min, använd gärna en stektermometer för ett perfekt resultat. Fisken är klar vid 58°.

Dressing:
Kör alla ingredienser utom oljan och crème fraichen i en mixer eller matberedare.
När du har fått en jämn smet börjar du sakta droppa i oljan. Häll i oljan i en tunn stråle tills dressingen tjocknat.
Avsluta med att röra i crème fraiche.

Sallad:
Skär formbrödet i små tärningar, vänd dem i oljan och den hackade dillen.
Baka i ugnen på 175° i ca 10 min eller tills krutongerna fått en fi n gyllenbrun färg.
Skaka gärna runt dem efter halva tiden.
Plocka salladsbladen, dela tomaterna i två delar och skiva rödlöken.
Vänd grönsakerna i dressingen och toppa med dillkrutongerna.

Man kan servera pressad potatis till om man vill, men fisken är mättsam så det behövs egentligen inte.

Smakar MUMS!

Inga kommentarer: