Spanska kotletter kallar jag den här rätten. Vet inte riktigt varför, kanske för att jag brukade lagade den när vi var i Spanien på semestrarna när barnen var små. Gott och lättlagat är det i allafall!
1 kotlett per person
salt o paprikapulver
Färska champinjoner
1 grön paprika
1 purjolök
tre-fyra tomater
chilisås
kinesisk soja
Stek kotletterna, krydda dem med salt och paprikapulver. Häll på lite vatten i stekpannan, och efterstek dem en stund under lock så de blir möra.
Stek under tiden skivade champinjoner, skivad eller hackad paprika (rätt stora bitar), strimlad purjolök i en annan stekpanna. Mot slutet får skivade tomater steka med en liten stund.
Tag upp kotletterna, häll vattnet som de efterstekt i över grönsakerna. Häll också i chilisås och soja efter smak i grönsaksröran.
Lägg kotletterna på fat, häll grönsaksröran över och servera med nykokt tagliatelle.
Mums!
1 kommentar:
Kul att du har samma recept på kotlett som jag har, det är jätte gott. Har inte lagat detta på länge, tack för att jag blev påmind.
Skicka en kommentar