söndag 23 november 2008

Clementinkaka med kokostopping


Lite julinspirerad och saftig kaka, med mycket citrussmak.

6 st clementiner (kärnfria)
125 g smör
2 ½ dl socker
2 ägg
4 dl mjöl
1 tsk mald nejlika
1 dl riven kokos
2 tsk bakpulver

Topping:
300 g cream cheese (jag hade ICA´s färskost)
3 msk pressad citronsaft
½ dl florsocker
½ dl riven kokos

Smörj o bröa en rund form med löstagbar kant.
Skölj clementinera ordentligt i vatten, lägg dem i en kastrull o häll på vatten så det täcker Koka dem sen i ca 6 min. Skölj av dem o låt svalna.
Vispa ägg, smör o socker fluffigt.
Kör de hela clementinerna med skal o allt i mixer. Vänd ned clementinmassan i smeten.
Blanda mjöl, nejlika, kokos o bakpulver, rör ned detta också.
Häll smeten i formen o grädda i 175 gr. ca 40 min.
Låt kakan svalna.

Vispa eller rör färskosten mjuk, rör i florsocker o citron.
Bred detta på den kalla kakan, strö över kokosen.

1 kommentar:

Marie sa...

Detta såg spännande ut, tror jag måste prova. Alltid kul med något nytt. Kram